cagliero

Cagliero 11 – 2018 január – sz. 109

Kedves Önkéntesek!

A január hónap a szaléziak hónapja, most első alkalommal ünnepelhetjük Boldog Titus Zeman szalézi atyát január 8-án, aki a kommunista diktatúra alatt szalézi kispapokat segített külföldre, ezzel megadva nekik a lehetőséget, hogy elköteleződhessenek az Úrnak. Kérhetjük a hivatások vértanújának közbenjárását az új hivatásokért.

Boldog Luigi Variara a leprások apostola (emléknapja január 15-én), aki Don Bosco valdoccoi oratóriumának volt növendéke, majd 19 évesen már misszionárius a kolumbiai Agua de Diosban.

Boldog Laura Vicuna a szalézi nővéreknél volt kollégista lány s a tiszta erény példaképe. (Emléknapja január 22).

Január 24-én a szalézi rend névadójának, Szalézi szent Ferencnek van ünnepe, aki ezt mondta: „Úgy kell betartani a szabályokat, mint az élet könyvét, az evangélium lényegét, a megváltásunk reményét, tökéletességünk mértékét, kulcsot a Mennyországhoz.”

Január 30-án megemlékezünk Boldog Bronislaus Markiewiczről, aki Don Bosco lelkiségének hatására alapított szerzetesi rendet, amely nemcsak Lengyelországban, hanem Pápua Új-Guineában és Belorussziában is építi Isten országát.

Január 31-én Don Bosco atyánkat ünnepeljük, aki a következőképpen köszöntötte a lelkipásztorokat: „Salve salvando salvati” (Köszöntelek titeket. Mások megmentésével önmagatokat mentitek meg).

Szeretném megosztani Veletek a Don Boscoval kapcsolatos új és érdekes gondolatokat is vetélkedő formájában. 

Csatolva küldöm a Cagliero 11-et, az év első missziós hírlapját.

Kegyelemben gazdag új esztendőt kívánok Don Boscoval.

Szeretettel:

De Rossi Raja