aktuális, hosszu-kuldetes

Join the TEAM in Bollington

Önkéntes év az Egyesült Királyságban Savio House 2023-2024

Hosszú távú küldetés a Bollingtoni Savio House -ban

Helyszín:

Ingersley Rd, Bollington, Macclesfield SK10 5RW, UK

Időszak:

2023 szeptember- 2024 július.

„Lelkigyakorlatos központunk évente több mint 2000 fiatalt fogad 3 napos bentlakásos lelkigyakorlatra, és fiatal világi önkénteseket is szívesen látunk, férfiakat és nőket, akik a közösségben élnek, és együtt dolgoznak a lelkigyakorlatokat biztosító csapatként. Gyakran előfordul, hogy önkénteseink egyenesen az iskolából (18 évesek) vagy az egyetem után jönnek. Ez egy nagyszerű lehetőség számukra, hogy a közösségi életben való részvételen keresztül növekedjenek, és fejleszthessék nyelvtudásukat és ifjúsági munkásságukat, valamint tapasztalatot szerezzenek a szalézi misszióban.” Fr Martin Coyle SDB Rector

Kit keresünk?

Részletekről itt olvashatsz: https://www.saviohouse.org.uk/volunteering

Mandatory:

  • Must be 18 or over
  • Be able to communicate in English
  • Must be willing to provide police check and 2 character references

Desirable:

  • Experience of working with young people
  • Experience of working within a Salesian or parish setting, or be willing to participate with one of our provinces outside of the UK

Mi a feladat?

Az önkéntesek szeptember elején csatlakoznak a közösséghez, és júliusig dolgoznak. Jöhetnek közvetlenül érettségi után, de bárki, aki elmúlt 18 éves, figyelembe vehető. Az önkénteseknek lelkesedéssel kell rendelkezniük a fiatalokkal való munka iránt, jó hallgatási készséggel, valamint széles keresztény háttérrel és a katolikus hagyományok iránti szimpátiával. Képzést kapnak többek között elsősegélynyújtásról, élelmiszer-kezelésről, egészségvédelemről és biztonságról, védelemről és ifjúsági munkával kapcsolatos ismeretekről. Egy mentorral is együtt fognak dolgozni, aki figyelemmel kíséri a fejlődésüket és reflektál a tanulásukra. Ez egy kiváló köztes lépés az iskolai, ifjúsági vagy szociális munkában a fiatalokkal való munkához. Ez egyúttal gyors út az érettség és a lelki növekedés felé.

Mi jut cserébe?

Salary package or salary range:

It is a voluntary role. Successful candidates will live within our religious community and will receive free accommodation and food which will be provided by our organisations. A weekly allowance of £50 will be provided to each successful candidate.

Hogy jutok oda?

Az oda vissza utiköltségedet is finanszírozni tudjuk.

Jelentkezés

Jelentkezni az angol nyelvű önéletrajzod és motivációs leveled elküldésével tudsz az sdb.mission.hungary@gmail.com címre.

Segítségül itt találsz még infót: a jelentkezéshez.

Felkészülés

Képzési alkalmat tartunk június 17-én. részletekről érdeklődj az sdb.mission.hungary@gmail.com címen illetve figyeld a közösségi médiát!

A Savio Házban már régóta dolgoznak önkéntesek, 2022-2023 ban Spanyolországból, Németországból, Magyarországról, Szlovákiából és Grúziából érkeztek önkénteseink. Az ő jelenlétük valóban hangsúlyozta, hogy a Savio Ház „varázsának”, hangulatának és energiájának egy része egyértelműen az önkéntesektől származik; az ő jelenlétük az, ami a közösség és a lelkigyakorlatok szempontjából a különbséget jelenti.