aktuális, Ifjusagitalalkozo

Mission Possible: Mother Earth – youth exchange

Az IniciativAngola szalézi lelkiségű ifjúsági egyesület 2023 nyarán is Ifjusági találkozót szervez középeurópai fiatalok számára teremtésvédelem, környezettudatos élet, ökológikus gondolkodás szalézi szívvel témában. A 6 tagú 15-18 éves fiatalból és csoportvezetőjükből álló magyar csapat a Szalézi Missziós Önkéntesekkel készülnek fel a találkozóra

Időpont

2023 június 25 – július 4

Téma

Mission Possible: Mother Earth

A tábor témája a teremtésvédelem körül forog. Idén Don Anghel Fernandez rendfőnök atya is ezt tűzte a Szalézi Missziós gondolkodás középpontjába. A táborban szalézi szemmel tekintünk majd a fenntartható életvitel és fejlődés a személyes és közös felelősség, az ökológiai gondolkodás/szemlélet fogalmaira. A résztvevőknek lehetősége nyílik a személyes életükre reflektálni és megosztani a személyes tapasztalataikat a szomszédos országokban élő kortársaikkal és megismerni néhány pozitiv példát a teremtett világunk védelmében.

Néhány tervezett program:

  • Interesting guests and workshops
  • Interactive activities in the nature
  • Visiting Klagenfurt and flash mob on the streets
  • Swimming in the lake, Zumba and Olympic games
  • Beach volleyball and soccer tournament
  • Evening concert
  • 60 new international friends and good food 

Helyszín

Karintia – Ausztria (részletek később)

Partner – főszervező

IniciativAngola egyesület

Jelentkezői profil

Jelentkezz, ha te is angol (esetleg német/szlovén/horvát/szerb) nyelven tanuló, 15-18 év közötti vidám, kreativ fiatal vagy, aki szívesen áldozza szabadidejét a természet és a kultúra ápolására, és nyitott a katolikus vallás és a szalézi lelkiség felé!

Részvételi díj

a találkozó Európai Úniós (Erasmus+, ESC) forrásból valósul meg, a résztvevők utazás-étkezés-szállás-program költségeit a Szervező Egyesület finanszírozza.
A szervező InitiativAngola egyesület céljainak támogatására fel szoktunk ajánlani 60-100EUR/fő  (25 000 – 40 000 Ft/fő) jelképes adományt. (Ez ne legyen a részvétel akadálya! Ha gondot jelent, jelezd nekünk! Keresünk megoldást.)

Felkészülés

A felkészülés 2 képzési alkalmon (február 25, március 17-19 lelkinap ) és legalább 2 további csoporttalálkozón (csapatvezetővel közösen egyeztetve) való részvételből áll.
Számíts rá, hogy a felkészülés során szeretnénk saját magyarországi miniprojektet is megvalósítani.
Természetesen egyéni felkészülés (pl.: nyelvtanulás!!!) elengedhetetlen. De tudjuk, hogy együtt minden könnyebb 😉

Jelentkezés

Jelentkezni az sdb.mission.hungary@gmail.com e-mail címen tudsz.
Jelentkezési határidő 2023 március 10 szerda este.

Jelentkező e-mailedben 2 apróságot küldj el nekünk:

1.) Kapcsolattartási adataidat: (Teljes Neved, Lakhelyed, E-mail címed, Telefonszámod, SocialMedia kapcsolat linked: Whatsapp, Messenger, ha van)

2.) Készíts egy bemutatkozó anyagot a tábor témájához kapcsolódóan lehetőleg angol nyelven:
– környezetem bemutatása: milyen a teremtett világ körülöttem?
– mit jelent számomra a felelősség, tudatosság?
– mit tennék szívesen barátaimmal, hogy még jobbá tegyem a teremtett világot magam körül?

A bemutatkozó anyag formátumát bátran válaszd kreativitásod és képességed szerint leg testhezállóbban: Készíts plakátot, mondj verset tik-tok videóban, énekelj, készíts prezentációt stb. , ha írni szeretsz, írd meg legfeljebb(!) 10-15 mondatban!