aktuális, Ifjusagitalalkozo

Religions4future – youth exchange

Az IniciativAngola szalézi lelkiségű ifjúsági egyesület 2023 tavaszán Ifjusági találkozót szervez középeurópai fiatalok számára vallásközi kommunikáció, nyitottság, önismeret, szalézi szívvel témában. A 6 tagú 15-18 éves fiatalból és csoportvezetőjükből álló magyar csapatot a Szalézi Missziós Önkéntesek delegálják a találkozóra.

Időpont

2023 április 25 – május 4

Téma

Religions4future

A találkozó témáját a környezetünkben élő más hitű emberekhez való kapcsolódás adja. A táborban szalézi szívvel lépünk majd a más vallásúak (muszlim, zsidó, protestáns, ortodox, ateista) emberekből létrejövő párbeszéd színterére. A résztvevőknek lehetősége nyílik a személyes életükre reflektálni és megosztani a személyes tapasztalataikat a szomszédos országokban élő kortársaikkal. Elmélyíthetik személyes hitéletüket és fogódzókat kapnak a másként gondolkodókkal való kapcsolódáshoz.

A tábor szervezés szerint katolikus, a programok és a szabályok alapvetően ennek mentén alakulnak, de a résztvevők között, a témának megfelelően nem csak katolikusok lesznek.

Néhány tervezett program:

  • Getting knowledge about religions and about interreligious dialogue
  • Recognising the differences and commonalities between Islam, Judaist, Catholic, Evangelical, Orthodox practice and others
  • Exchanging knowledge and experiences
  • Promoting diversity
  • Respecting cultural, individual, religious, gender and political differences,
  • Working together towards a cohesive, united and diverse Europe,
  • Contributing to narrowing down the existing social and cultural gaps,
  • Fighting all kinds of discrimination and hatred,
  • Promoting common values and defending the rights of individuals and communities.
  • Building international friendships and connections.

Helyszín

Karintia – Ausztria
Parkhotel Zuzek, St. Kanzian am Klopeiner See

Partner – főszervező

IniciativAngola egyesület

Jelentkezői profil

Jelentkezz, ha te is angol (esetleg német/szlovén/horvát/szerb) nyelven tanuló, 15-18 év közötti vidám, kreativ fiatal vagy, aki szívesen áldozza szabadidejét a személyes hitélet, a vallások közötti párbeszéd és a kultúra ápolására, és nyitott a katolikus vallás és a szalézi lelkiség felé!

Részvételi díj

a képzés Európai Úniós (Erasmus+, ESC) forrásból valósul meg, a résztvevők utazás-étkezés-szállás-program költségeit a Szervező Egyesület finanszírozza.

A szervező InitiativAngola egyesület céljainak támogatására fel szoktunk ajánlani 60-100EUR/fő  (25 000 – 40 000 Ft/fő) jelképes adományt. (Ez ne legyen a részvétel akadálya! Ha gondot jelent, jelezd nekünk!)

Felkészülés

A felkészülés 2 képzési alkalmon (március 17-19 lelkinap, április 2) és legalább 2 további csoporttalálkozón (csapatvezetővel közösen egyeztetve) való részvételből áll.
Számíts rá, hogy a felkészülés során szeretnénk saját adománygyűjtő miniprojektet is megvalósítani, melynek támogatottjai a szerbiai nehézsorsú fiatalok lesznek!
Természetesen egyéni felkészülés (pl.: nyelvtanulás!!!) elengedhetetlen. De tudjuk, hogy együtt minden könnyebb 😉

Jelentkezés

Jelentkezni az sdb.mission.hungary@gmail.com e-mail címen tudsz.
Jelentkezési határidő 2023 február 22 szerda este. 2023 március 10!

Jelentkező e-mailedben 2 apróságot küldj el nekünk:

1.) Kapcsolattartási adataidat: (Teljes Neved, Lakhelyed, E-mail címed, Telefonszámod, SocialMedia kapcsolat linked: Whatsapp, Messenger, ha van)

2.) Készíts egy bemutatkozó anyagot a tábor témájához kapcsolódóan lehetőleg angol nyelven:
– környezetem bemutatása: milyen más vallásúak élnek körülöttem?
– mit jelent számomra a párbeszéd, nyitottság?
– hogyan mutatnám be szívesen barátaimmal közösen, hogy miben hiszek?

A bemutatkozó anyag formátumát bátran válaszd kreativitásod és képességed szerint legtesthezállóbban: Készíts plakátot, mondj verset tik-tok videóban, énekelj, készíts prezentációt stb. , ha írni szeretsz, jó, akkor írd meg legfeljebb(!) 10-15 mondatban!